Anul schimbarii sau cum ajung pustii mucosi

De saptamana trecuta sunt in preaviz la Monitorul de Cluj, o decizie pe care trebuia sa o iau mai demult. Nu am alte oferte din presa si nu mi-am depus CV-ul nicaieri, ci am plecat pur si simplu.  Mi-am dat seama ca asta era schimbarea pe care trebuia sa o fac de ceva vreme…Monitorul de Cluj nu mai reprezinta de multa vreme un proiect in care sa ma regasesc, un proiect in care sa simt ca pot creste, un proiect in care sa mai cred … Au plecat de aici oameni grozavi, oameni de la care am avut enorm de invatat, iar locul lor a ramas vacant pentru totdeauna.

Saptamana trecuta monitorulcj.ro a titrat pe prima pagina “Doi mucosi de Manastur, suspecti in jaful de la BT”. Materialul a fost scris de mine, titlul insa nu mi-a apartinut si nu mi-am dat acordul pentru el. Am cerut schimbarea titlului sau scoaterea semnaturii mele de pe materialul online in ziua publicarii, lucruri care nu s-au intamplat. Imi cer scuze cu aceasta ocazie familiilor celor doi “pusti” (asa erau in titlul meu) sau oricaror cititori care s-au simtit (pe buna dreptate) lezati/ofensati de titlu.

Joia trecuta mi-am inaintat demisia. Sunt foarte multe de povestit si cei care au fost in masura sa schimbe ceva au fost consultati cu multa vreme inainte. Masurile insa n-au aparut, iar produsul finit nu mai e de ceva vreme rodul asteptarilor multora, printre care ma regasesc.

Despartirea de Monitorul e unul dintre cele grele lucruri pe care le-am facut vreodata, dar e unul dintre acele lucruri care trebuiau facute mai devreme sau mai tarziu.

Cei ce ma cunosc stiu ca sunt un tip care nu se abate usor de la drumul sau si de la principiile sale. Or, in 2009 lucurile s-au amestecat foarte mult, am facut foarte multe compromisuri care nu m-au multumit.

In 2010, lucrurile s-au schimbat mult si se vor schimba si mai mult, chiar daca au trecut doar vreo 26 de zile. Am renuntat la fumat, am inceput sa practic snowboard-ul (la modul cel mai serios 🙂 ), am revenit la studii si urmeaza multe alte lucruri.

Voi reveni pe blog mult mai des pentru ca in scurt timp acesta va ramane singurul loc unde voi mai scrie.

25 thoughts on “Anul schimbarii sau cum ajung pustii mucosi”

 1. Mult succes! Si o spun cu mana pe inima 😉
  Schimbarile sunt grele la inceput, in orice domeniu, dar mai apoi in scurt timp o sa realizezi ca ai facut pasul cel bun… pentru ca indiferent unde vei pleca si ce vei face tu trebuie sa ti “capul sus” pentru ca tu esti cel care iti croiesti viata pe drumul cel bun:*

  Ai grija de tine!

 2. Bravo, Andi, pentru curaj si pentru decizie. Mult succes, indiferent ce vei face sau unde vei scrie. Si, vorba lui UnCopilutz, bine ai venit in lumea ziaristilor fara ziare – ramine in urma maculatura, tinuta artificial in viata de diverse interese, iar jurnalistii buni isi cauta un nou rost. Sper ca il vei gasi pe-al tau, bafta!

 3. mda. si dupa aia ne plangem ca presa scrisa moare. cum naiba sa nu moara daca, in loc sa dispara dinozurienii, dispar oamenii care isi pretuiesc semnatura.
  felicitari pentru curaj. succes!

 4. Pingback: A demisionat dupa ce i-a fost schimbat titlul din ziar

 5. Bafta, Andi! Atunci cand nu te mai regasesti intr-un loc/proiect, cel mai bun lucru pe care il poti face, este sa pleci. Sunt convinsa ca iti vei gasi un alt loc potrivit tie;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.