Basescu la “Dansez pentru tine”

  • by

Daca as fi in stafful de campanie al presedintelui in exercitiu, Traian Basescu, as face tot posibilul ca saptamana viitoare, pe 4 decembrie, sa-i asigur acestuia prezenta la emisiunea “Dansez pentru tine”. Ca in aceste zile nu cred ca as avea o alta solutie pentru a atinge sufletele romanilor aflati in targetul emisiunii (sincer nu sunt fan, nu stiu nici un coleg de facultate fan – daca ma intelegeti) . Sa mearga presedintele cu Prima Doamna si sa danseze un tango, un vals, un cha-cha ori un dans tiganesc pentru o cauza nobila. Bine, problema care se ridica e urmatoarea : daca aceasta cauza nobila ar viza ajutorarea unui copil ori ba ?

Sa presupunem ca da. Sa zicem ca sarmanul Petrisor din satul Tautii de Sus are nevoie de manuale, un instrument la care sa poata canta pentru a-si demonstra aptitudinile de campion national (ca doar trebuie sa fie un mic geniu la mijloc) ori de bani pentru deplasare la ceva competitie europeana. Bineinteles ca mogulii (aia care le taie salariile angajatilor in direct) vor avea multa vreme de comentat si de disecat problema :

“Deci, domnuuuu’ Gadea, deci e clar ca presedintele Basescu incearca sa atraga de partea lui electoratul pe care l-a pierdut o data cu pumnul acela miselesc infipt in fata unui biet copilas. Am aici un file pe care ii rog pe colegi sa-l difuzeze. Deci, domnuuu’ Gadea, se vede aici in filmuletul asta clar cum catelul isi face nevoile pe copacul din imagine. Va zic eu, ca am informatii, domnule. Deci, domnuuu’ Gadea, Basescule, ba, baiatule,  romanii au fost la fel de afectati de dansul tau de maimuta fara par precum acest copac de urina catelului”, va zice cel mai probabil Valentin Stan in direct la Sinteza Zilei de pe Antena3.

“Suntem la Realitatea Zilei, emisiunea care pune punctul pe zi. Pana azi aveam o tara condusa de un presedinte <<jucator>>. De azi pare ca e si un presedinte <<dansator>>. Cum comentati prestatia, s-o numim asa, prestatia presedintelui, doamna Olguta Vasilescu?”, va intreba cel mai probabil Razvan Dumitrescu.

“Domnu’ Dumitrescu, daca saptamana trecuta ne gandeam oripilati la pumnul ala dat unui copil din motive numai de domnul Basescu stiute, astazi pot sa va spun ca le-am vazut pe toate si ca intr-adevar traim in tara tuturor posiblitatilor”, va zice Olguta Vasilescu la Realitatea Zilei.

“As vrea sa clarificam totusi situatia. E vorba de o manevra de atragere a electoratului? Domnule Orban?

“Domnul Basescu ne-a obisnuit deja cu o prestatie populara si populista. L-am vazut urcandu-se baut la volan, l-am vazut razboindu-se cu mogulii. Cred ca era normal sa-l vedem acum si in postura de dansator. Probabil ca daca in locul doamnei Basescu s-ar fi aflat doamna Udrea, lucrurile ar fi fost mai clare”, va spune glumind (probabil) Ludovic Orban, celalat invitat din platou.

Trecem peste aceasta ipoteza, cea in care Basescu ar dansa pentru un biet copil.

Ar ramane cealalta ipoteza majora, demna de luat in calcul : ajutor la intretinere pentru un cuplu de pensionari ce abia traiesc de pe o zi pe alta. S-ar gasi doamna Eugenia si domnul Anton (revolutionar) cu datorii imense la intretinere. Au fost decuplati de la sistemul central de incalzire din cauza datoriilor acumulate, copii n-au putut avea. Ajutorul de revolutionar nu le mai vine din cauza unor procese si locuiesc intr-o garsoniera. Au doua credite de nevoi personale luate si se chinuie sa traiasca luna de luna cu 700 de lei, in conditiile in care amandoi au nevoie de medicamente de 500 de lei pe luna. Si cele compensate nu prea sunt compensate. Cam asta ar fi situatia ideala.

Si ar veni Prima Familie a Romaniei si ar salva situatia. Si domnul Basescu le-ar promite ca va avea grija de pensii si mai ales de revolutionari. Si si-ar mai spala putin din imagine.

Ca altfel, sincer, nu stiu cum ar putea repara acum situatia, dupa aparitia filmuletului cu acel copil “agresat”. Nu de alta, dar in Romania nu exista vorba mai adevarata astazi decat : “Prosti, da’ multi!”

Buna dimineata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.