#BlueMondayRomania

  • by

Luni, 20 ianuarie 2020, e Blue Monday, considerată cea mai deprimantă zi de peste an. Așa că am lansat a treia ediție a campaniei #BlueMondayRomania

Pornită în 2018, inițiativa permite celor care se simt singuri, triști sau deprimați în această perioadă să discute cu psihologi în cadrul unor ședințe oferite cu titlu gratuit în perioada 20-24 ianuarie. Pentru a se înscrie, doritorii trebuie să completeze un formular disponibil la adresa web https://rb.gy/jlsewp, urmând ca apoi să intre în contact cu psihologii.

În România, peste 2 milioane de persoane suferă de depresie, potrivit ultimelor cifre publicate de Organizația Mondială a Sănătății. Așa că discuția deschisă despre acest lucru trebuie să se întâmple cât se poate de mult. 

 “2020 este al treilea an pentru campania #BlueMondayRomania și, totodată, anul în care îmi dau seama cât de mult a crescut acest proiect, repede, fără să se îndepărteze de scopul pe care îl are: conștientizarea depresiei și a faptului că este normal să apelăm la specialiști atunci când avem nevoie. În 2018, luni pe 20 Ianuarie, umpleam cabinetele de psihologie cu postcarduri cu mesaje de încurajare scrise de oameni care treceau pe la Daisler Print House, în 2019 am avut 8 psihologi înscriși ca parteneri, anul acesta în schimb, avem 16 și un eveniment deschis pentru publicul larg unde se va discuta despre depresie cu specialiști”, a explicat psihologul Denisa Niță, coordonatoarea proiectului.

Suplimentar, pe data de 20 ianuarie, spațiul de coworking Invest Cluj găzduiește o discuție informală despre depresie și metodele prin care ea poate fi combătută. Invitații speciali ai întâlnirii sunt lect. univ. dr. Diana Cândea de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB Cluj și mediul psihiatru Bianca Coșa, rezident la Clinica de Psihiatrie.

Accesul e liber, luni – 20 ianuarie – de la ora 17, la adresa Strada Eremia Grigorescu nr. 18 – Invest Cluj.

Aceasta este o inițiativă marca Daisler Print House, susținută de Asociația Daisler, Talo Media și TedXZorilor și susținută de psihologii/psihiatrii Minodora Păduran, Diana Todea, Adina Bîrsan-Marian, Cristina Lațcu, Andrei Solomon, Anamaria Vancea, Filip Mirela, Cosmin Pavel, Samuel Bud, Beatrice Huțanu, Alexandra Arusoaiei, Șerban Bobos, Amalia Siminiceanu, Diana Pruteanu (București) și Cristina Țăpoca (București).

Detalii suplimentare găsiți pe pagina de facebook a Daisler Print House.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.