Braşov – să ne mutăm cu toţii

  • by

Nu mai e Clujul ceea ce a fost cândva, dar parcă nici Braşovul nu mai e aşa cum a fost. E de mii de ori mai tare. Pentru început, braşovenii au cerut săptămâna trecută Mitropoliei să o consfinţească pe Sfânta Maria ca Protectoare a oraşului. Ceea ce a dus la un boom al turismului ecumenic, că doar toţi pelerinii au vrut să asiste la sfânta Liturghie prin care Braşovul a intrat în elita oraşelor din toată lumea patronate de Sfânta Fecioară Maria.

Un punct în plus la inovaţie şi la atragerea turiştilor!

Braşovenii au Oktoberfest, unul făcut ca la carte în centrul oraşului, vizitat de mii de turişti străini. Clujul are Festivalul Berii … Pauză lungă … Şi pauză şi la turişti …

Braşovenii au inventat mai nou trufi-turismul. Adică vine turistul străin şi i se spune că dacă e atent şi caută prin pădurile din jurul Braşovului poate găsi trufe, ciuperci foarte rare, foarte scumpe, aflate la o palmă sub pământ. Iar apoi, cei de la pensiune le prepară fără nici un cost în plus pentru client. Încă o modalitate pentru a atrage turiştii.

Clujul are Făgetul cu mici cu tot. Şi iarăşi pauză. Şi pauze lungi şi prin Primărie şi Consiliul Local. Pauză!

Şi dacă doriţi mai multe informaţii, vă invit să citiţi în Monitorul de Cluj un material pe care l-am semnat în urmă cu un an. Spune mult mai multe despre diferenţele dintre oraşe şi mentalităţi! Materialul îl găsiţi aici.

O seară plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.