Ce-i cu Realitatea asta?

Realitatea TV Cluj nu mai are de câteva luni deja idei. Oamenii de acolo sunt atât de plictisiți încât toate știrile pe care le fac ei provin de la alți vecini de presă. Spre exemplu … Citynews.ro … care săptămâna trecută ne anunța într-un mod extraordinar de pueril că adolescenții se droghează în aceste zile cu substanțe legale pe care le găsesc fără probleme prin farmacii (nu vă mai dau numele produselor). Ieri, Realitatea TV Cluj relua subiectul, în același mod amatoricesc, publicând chiar și vreo două texte mărturie ale drogaților cu prafuri femeiești.

Săptămâna trecută, cei de la Ziua de Cluj au fost luați în colimator cu mai multe materiale, transformate din Print în TV. Întrebarea care se pune e următoarea :

Având în vedere că materialele preluate nu sunt comune, de genul celor care vin printr-un comunicat de presă, ci de genul celor elaborate și gândite de autorii lor de drept, nu ar fi frumos dacă cei de la Realitatea ar pomeni și ei sursa din când în când? Sau ar veni și ei cu materiale din când în când?

Analizând programul local al Realității TV Cluj, vă spun foarte sincer că nu am observat nici o diferență între direcția editorială a postului de televiziune și Monitorul de Cluj, despre care am mai scris recent.

11 thoughts on “Ce-i cu Realitatea asta?”

 1. @ bogdan buburuz : pe aceeaşi linie s-ar putea scrie pe viitor cum să secţionezi o tiroidă cu două agrafe şi aţă dentară … sau mai ştiu eu ce … că nici aşa nu ai ascunde mizeria sub preş … ce îţi reproşez ţie e că nu te-ai pus pentru o secundă în pielea părintelui/fratelui/bunicului de ceacanău cretin care nu mai ştie exact ce să-i facă ăluia ca să nu-l mai vadă cu prafuri în gură sau la nas … puteai să scrii materialul foarte bine şi păstrând o notă de decenţă … cantitatea informaţiei relevante ar fi fost chiar acelaşi …

 2. @andi: nu mi se pare sanatoasa gandirea asta de ascuns mizeria sub pres. rahaturile astea exista in farmacii, sunt cumparate de ceacanai, se cheama asa si au efectele astea. daca ai vazut articolul banuiesc ca ai vazut si comentariile (o parte din ele copiate si folosite ca declaratii in materialul Realitatii). ei, la fel de bine puteau sa afle informatia de acolo, oricat m-as fi ascuns dupa degete in articol.

 3. @ gheghe : şi nu ţi se pare trist? îţi mai spun o chestie … copiii tăi se vor droga abia după ce vor afla despre droguri, efecte, cât costă, de unde să le cumpere chestii… abia apoi vor dori probabil să le încerce …

 4. :)) păi uomu’ chiar asta urmărea.
  gen.. “copiii noştri se vor droga din cauza acestui reporter”, mnuu, copiii noştri se vor droga pentru că vor. spice shopurile nu au absorbit toţi potenţialii clienţi (din cauza calităţii îndoielnice ale produselor). cu siguranţă, acei clienţi nu vor apela niciodată la prafuri din farmacii deoarece ar deveni, în esenţă, aurolaci.
  Bubu, ţi-a plăcut commentul unei tanti – “AUTORITATILE si POLITIA ar trebui sa faca ceva”. îţi dă exact dimensiunea gândirii româneşti. un medicament pentru care nu-ţi trebuie reţetă!

 5. @ bogdan buburuz : Cred că puteai foarte bine să scrii materialul respectiv fără să le dai minorilor ahtiați după senzații tari mură în gură.
  Gen … titlu : Tinerii se droghează cu prafuri din farmacii
  În loc de denumirea substanței puteai să scrii ce conține …
  gen : tinerii ahtiați după stupefiante caută mai nou prin farmacii compuși de clorhidrat de benzidamină și bla bla
  orice, doar să eviți să le dai chiar mură în gură denumirea substanței… mai ales că ar trebui să educi populația …
  apoi … citarea unor drogați de pe forumuri … ???
  până la urmă, efectul materialului tău nu a fost acela de a informa asupra faptului că tinerii români sunt inventivi când vine vorba despre alternative la drogurile legale, ci mai degrabă acela de a informa poporul că se poate zbura ieftin și cu puțin alcool și soluție pentru spălături “intime”.
  Pace…

 6. RTV Cluj a inceput sa moara de ceva vreme. La fel ca Monitorul.
  Daca pentru angajati e rau, sunt convins ca pentru public va fi mult mai bine. Va fi scutit de cateva produse media care si-au pierdut de mult menirea de a informa si au devenit obiecte de propaganda: Monitorul pentru un partid politic, iar RTV Cluj pentru o domnisoara al carei nume a fost amintit mai sus.

 7. si uite asa … dispare presa clujeana …. trist … din pacate Alexa e singurul care promoveaza presa in Cluj-Napoca …. poate ar fi timpul sa i se alature si altii…

 8. colegii de la realitate nu si-au vazut de vreo 2 luni salariile…asa ca, doar moca nu merge. munca mai trece si prin stomac. ca sa nu vbm de faptul ca Timea, Horea si Anda nu mai au loc de Chira pe ecran….ti-e si scarba sa mergi la servici d’apoi sa mai faci ceva…si din alte surse pot sa-ti zic ca salariile s-au dat preferential…la unii da…la unii nu, probabil si dreptul asta se acorda in functie de posesorul de buze lipicioase si alte criterii de genul..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.