De ce se oprește umorul din audiovizual la Carpați?

Prefață :

Cine e Liviu Vârciu? Cine e Roxana? Câte blonde are Bote? Măruță nu era dimineața? De State și Flacăra ați auzit? Se mai difuzează Trăzniți în NATO? Țociu și cine?

De ce se oprește umorul la Carpați?

Pentru că eu așa simt. Eu nu râd nici la Trăzniți în NATO, nici la Măruță, nici la nici o altă chestie. Nici la Răzvan și Dani nu râd. Nici la Măruță. Nici la nimeni. Iar la Cârcotași de multe ori mă ia deja somnul. Și nici unul dintre prietenii mei nu râde. Nici cei care au plecat din Cluj la București. Nici ei nu râd. Și totuși, sunt show-uri ajunse deja la al N-șpelea sezon, pentru că, aparent, este cerere. De unde? Nu știu! Și nu cred că-mi poate explica cineva…

Și pe vremea lui Călinescu, de avea el “Late Show” pe Pro TV, jur că râdeam mai mult.

Și nu mă înțelegeți greșit. Știu să dau o dumă, știu să iau o dumă, știu să spun un banc sau să improvizez.

Așadar, cine și de ce a pus granița umorului la Carpați? La noi nu se gândește nimeni?

Mai dați, vă rog, un Benny Hill din an în Paști. Și faceți ceva cu emisiunile de umor din țara asta. Mulțumesc.

6 thoughts on “De ce se oprește umorul din audiovizual la Carpați?”

 1. @ Andi : Da, şi eu ţin minte emisiunea aia Campionatul de comedie sau Improvizibilii parcă se chema – era foarte tare…trăim cu nostalgii…noroc că nu am tv în cămin…

 2. @ Izza : Mi-a plăcut raţionamentul tău, doar că pe vremuri şi mofturoşii ca mine găseau ceva frumos din când în când. Îmi aduc aminte de un spectol de improvizaţii difuzat pe TVR 2 vinerea, ceva în genul Who’s Line Is It Anyway… care era spumoasă.
  @ mofo : Cred că ar trebui să facă cineva o emisiune, măcar pe plan local, pentru cei dezamăgiţi constant de Capitală. Că poate ar prinde. Şi nu tristeţi precum La Uscat sau mai ştiu eu ce…!

 3. Mai andi, nu radem pentru ca nu ei au un umor ce nu pare sa fie mai mult decat o gluma proasta. Nu stiu inspre ce tinde acea forma de umor dar sigur nu inspre ironie, sarcasm etc, chestile care ne plac cel mai mult. Sunt o parodie de 0,2 bani inspirata de filmele de prost gust.
  Carcotasii si-au pierdut de mult inspiratia, Maruta face din Happy Hour sa arate ca o emisiune de scandal (vezi ziare de scandal, tabloide) cu vedete locale, iar la restul nu m-am uitat niciodata.
  Intr-adevar Calinescu avea un umor epigramist cu tenta de ironie, ceea ce era destul de ok.

 4. Hai să facem un exercițiu de gândire: tu nu râzi, oamenii pe care ii cunoști nu râd, dar emisiunile au cerere –> tu știi să improvizezi, știi ”să iei o dumă”, dar ca să o iei, cineva care știe să o dea trebuie să o dea –> dacă o dă cineva care știe, 90% din cei care se uită la tv nu știu să o ia, deci ajung la aceeași concluzie ca și tine: ”s-a pus granița umorului” (bine, poate nu cu aceste cuvinte totuși) –> ce vrea media? audiență….so, sorry my friend, dar media românească nu o să dea ”viza” pentru 10%.
  Concluzia 1: Nu căuta umorul inteligent pe posturile noastre.
  Concluzia 2: Television is for masses.
  Concluzia 3: Tu și cunoscuții tăi ați ”emigrat” din Mediocritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.