Demisii în lanţ la Monitorul de Cluj

Gabi Jakab, Adina Urcan şi Anca Dinu şi-au semnat în ultimele zile demisiile de la Monitorul de Cluj.

Cred că e primul post de după demisia mea în care amintesc de cei alături de care am învăţat presă, am scris presă, am mâncat presă pe pâine.

Gabriel Jakab a fost şeful departamentului Sport din cadrul monitorulcj.ro, iar de câteva luni ocupa şi funcţia de editor. Are în spate circa 4 ani de presă doar la Monitorul de Cluj. Demisia lui a fost semnată vinerea trecută. E unul dintre cei mai cerebrali redactori de Sport pe care i-am citit vreodată.

Adina Urcan respiră împreună cu Monitorul de Cluj de când el există. Adică de 12 ani. Mi-a fost secretar general de redacţie şi redactor-şef adjunct timp de aproape 4 ani. Mi-e prietenă de şi mai mult timp.

Anca Dinu a petrecut la Monitorul de Cluj aproximativ 3 luni, timp în care a semnat în departamentul Politic/Administrativ. A trecut până atunci pe la NCN Cluj, Alpha TV.

Totodată, Monitorul de Cluj a rămaş şi fără fotograf, după ce Andrei Gădălean a câştigat la Loteria Vizelor şi şi-a pus speranţele în Ţara Tuturor Posibilităţilor.

Între timp, Andreea Duţu, fosta mea colegă de pe domeniul Economic, a preluat funcţia de redactor-şef adjunct.

Salut din această postură direcţia dezastruoasă din punct de vedere economic şi editorial dictată de patronatul Monitorului de Cluj şi sper ca lucrurile să se îndrepte măcar în cel de-al 13-lea ceas.

Salut prin acest post decizia lui Vasile Racoviţan de a părăsi presa românească având ochii aţintiţi înspre orizonturile vestice. Şi tot aici îl salut şi pe Denis Barabas, tânărul autor al unor materiale de excepţie în presa clujeană, care a trecut din curtea celor de la Ziua de Cluj la Adevărul de Seară Cluj.

7 thoughts on “Demisii în lanţ la Monitorul de Cluj”

  1. s-a terminat demult povestea asta…monitorul agonizeaza de 10 ani
    din 2000…pacat de tinerii crescuti acolo. acest ziar a avut toate sansele sa fie nr 1. Si-a batut joc de brand, e cazul sa moara, si-a trait traiul…decat sa arate asa mai bine se inchide. Vor aparea alte media mai bune iar jurnalistii de acolo isi vor gasi cu siguranta locul, minus cei care au facut sluj la portocalii!

  2. Ce concurenta? Concurenta cu existenta, poate. Ne inchidem, nu ne inchidem, iese ziaru maine, nu iese ziaru maine. Primim un milion pe luna, nu primim un milion pe luna. Cu asta se lupta Monitorul

  3. Mmda… probabil ca in curand vor pleca si ceilalti angajati ai Monitorului de Cluj. Cui ii va pasa? Pacat de toti acei oameni valorosi si dedicati Monitorului, care vor “ingrosa” randurile concurentei.

  4. Mda, trist, foarte trist. Faza e ca acum fac si angajari cei de la Monitorul de Cluj. Poate, cine stie, mai prostesc niste copii sa faca voluntariat si sa serveasca interesele partidului. Jenant tot ce s-a intamplat de la “achizitia” de marca Paul Niculescu, cel mai bezmetic redactor-sef din istoria presei. Spor la munca angajati umili ai Monitorului, voi cei care ati mai ramas acolo. Niculescu va muri cu ziaru de gat, sper sa aiba deminitatea sa stinga macar lumina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.