Dreptate

Ca tot v-am spus ca la momentul potrivit va voi povesti despre Mircea Sime, amfitrionul posturilor de televiziune din Cluj, si de greseala pe care am facut-o la un moment dat impreuna cu un bun prieten de-al meu, Vlad Anca.

Tribunalul Cluj admite in parte actiunea formulata de reclamantii Daiszler Andrei si Anca Vlad in contradictoriu cu parata Artsimedia SRL Cluj si in consecinta :

obliga parata sa plateasca reclamantilor drepturile salariale restante aferente perioadei decembrie 2008 si pana la zi

obliga parata sa plateasca reclamantilor suma de 500 de lei reprezentand cheltuieli partiale de judecata.

Definivita si executorie de drept. Cu drept de recurs in 10 zile de la comunicare.

Plata noastra la zi inseamna aproape 10.000 de euro…

In noiembrie 2008 am plecat impreuna cu Vlad de la Alpha TV si am semnat cu Artsimedia SRL Cluj, firma care se ocupa la acea vreme de productia stirilor pentru Prima TV si era condusa de ilustrul Mircea Sime, cantaret de muzica populara, nuntas de vaza si tepar notoriu. Desi am inceput munca mult mai repede decat era prevazut in contractele de munca, la prima data de salar am primit circa 15-25% din totalul cuvenit (banii pentru luna noiembrie). N-am spus nimic si am continuat sa lucram. Pe 23 decembrie, cu o saptamana intarziere, am primit o alta parte din banii pentru luna noiembrie. Doar ca o saptamana mai tarziu, banii pe decembrie si restul pe noiembrie nu au mai venit. Si n-au mai venit deloc de atunci incolo, in ciuda faptului ca am continuat sa lucram. Mai mult, la un moment dat ni s-a luat si camera, astfel incat n-am mai avut cum sa lucram.

Si cate si mai cate. Trei echipe de televiziune au fost angajate, printre care Vlad si cu mine. Noi produceam cele mai multe stiri, pentru ca veneam din sistem si stiam cum sa ne invartim. Au mai fost angajate alte doua tipe, pe posturile de reporteri de teren si doi operatori imagine. Ca sa ne coordoneze a fost adusa o domnita de moravuri usoare, trecuta prin mai multe televiziuni si inca studenta la Facultate, cu unghii lungi si nenumarate toalete, a carei singur atuu profesional era posteriorul. A stat taman o saptamana, in care a scos din pepeni pe toata lumea.

Pe la mijlocul lui ianuarie, Mircea Sime ne-a chemat la el in birou si ne-a informat ca firma isi restructureaza activitatea si renunta la Vlad si la mine. In acelasi timp Prima TV a renuntat la contractul cu el, unul deosebit de dezavantajos pentru firma lui Sime. Cu toate acestea, ideile lui erau legate de deschiderea unui studio local la Cluj, afiliat Prima TV, pe care el sa-l controleze si gestioneze. Banii, din toata chestiune, trebuiau sa fie bani europeni, ca doar toti romanii pot fi patroni pe banii altora. In sinea lui, Sime planificase sa ceara niste fonduri UE pentru amenajarea unui studio TV la Cluj, pe care apoi sa-l foloseasca si pentru recalificarea profesionala a celor din evidentele AJOFM in meseria de personal de televiziune, dar si pentru emisiunile postului Prima TV Cluj. Doar ca cei care i-au verificat dosarele pentru obtinerea granturilor, niste oameni despre care imi place sa cred ca au mai mult decat 7 clase si cunosc cateva limbi straine, i-au studiat documentele si i le-au respins inca de la antet.

Ideea e ca pe la mijlocul lui ianuarie, in loc sa ne cheme sa ne dea banii pentru munca prestata, Mircea Sime ne-a chemat (pe Vlad si pe mine) sa ne semnam demisiile. Moment in care i-am transmis amandoi ca noua ne place sa lucram la firma lui, doar ca am vrea sa fim platiti. Si ca nu ne gandim la demisii. La mijlocul lunii februarie, depuneam amandoi cereri de chemare in judecata. I-am cerut doar banii lucrati si anularea deciziei de demitere, care nu avea nici un substrat logic, mai ales ca au ramas in urma noastre celelalte doua echipe. Au mai rezistat inca maxim o luna, dupa care au inceput si procesele lor.

Deci … daca va intalniti vreodata cu baiatul asta … considerati ca tot ce va spune e doar un cantec popular trist.

10 thoughts on “Dreptate”

 1. sincer mi-asi dori sa pot lua si eu contact cu asa numitul Andrei ca a-si avea ceva de povestit impreuna cu dinsul despre “bine väzuta” vedetä a noasträ .un nr de tel va rog

 2. spune Mircea Sime si da-i pace!!! tzepar innascut din tata in fiu…..dar stiti voi ca ulciorul nu merge de multe ori apa si minciuna are picioare scurte….o sa isi gaseasca el intr-o zi nasul si o sa il bata de nu o sa stie cum il cheama…..si eu am lucrat pt ratatul asta si la fel a facut si cu mine….cand trebuia sa imi de-a banii nu raspundea la telefon cate trei saptamani…..mare om de televiziune…..

 3. eu l-am cunoscut pe lautarul asta mai demult, si mi-a propus o colaborare la nushce superteleviziune pe care-o va face el in Zorilor; am asteptat apoi semnarea contractului care a intarziat atata pana cand n-a mai raspuns la telefon dom’ angajator! o experienta si mai penibila am avut cu Poliopol, de la OneTV, alt tzepar cu obraz cat talpa; pe scurt, cine are de-a face cu astia doi nici buna ziua sa nu le dea, ca n-o capata inapoi! nu-i vorba ca nici alti “m,anageri” si “patroni” din presa clujean nu fac mai multe parale; o gashca de mercenari ahtiati dupa bani si relatii, fara pic de obraz, cam asa sunt toti; sorry daca am nedreptatit vreo (unica, probabil) exceptie de la regula

 4. @ Corina : (scuze pentru intarziere) Problema cea mai mare a mea acum e gasirea lui Sime, mai ales ca intr-un an de zile a schimbat mai multe locatii si nimeni nu prea exact pe unde se invarte … oricum poti nu sa-ti bati joc la infinit de cineva … apreciam daca imi spunea de la inceput cum sta treaba sau daca imi cerea si mie o solutie a problemei ivite in ianuarie, inainte sa-mi ceara demisia.
  Prin targ, oricum, sunt multi pe care Sime i-a calcat pe picioare …

 5. Copii, aveti dreptate cu tot ceea ce spuneti insa eu una tot intr-un astfel de proces am mers cu acest domn pina la curtea de apel de la Alba si a cistigat el in final. Sa nu ne bucuram prea repede pentru ca nu se stie niciodata pina omul are strategii. Si tipi de genul asta nu stii ce se ascunde in spatele lor desi noi in credenm niste naivi si sa nu mai zic cum. In fata fac ceea ce vedem noi cu ochiul liber si in spate au alte manevre pe care nu o sa le stim niciodata. Eu insa va tin pumnii.

 6. da, am castigat procesul cu ONE TV, unde ai lucrat si tu. ma bucur ca unii isi dau seama ca in fata angajatorului ai si drepturi nu doar obligatii. merita sa lupti chiar daca salarul sau suma pe care o recuperezi e o nimica toata. ideea e ca ar trbui sa popularizam toti angajatoriii tzepari ca sa stie si altii sa nu ajunga la cheremul lor. BAFTA si multa rabdare ca va dura cam….1 an

 7. f bine ca l-ati dat in judecata, f bine ca va aparati drepturile in justitie, e dreptul vostru constitutional, f bine ca va cereti banii munciti pt ca aveti o singura viata si e timpul vostru in joc si munca voastra. Si astfel de tepari trebuie pusi cu botu pe labe, sa se termine amatorismul de 2 lei in audiovizualul clujean, plin de tot felul de neaveniti, amatori de 2 lei, super super plafonati si pusi pe tepuit oameni tineri.

  f bine,asa dovediti ca aveti atitudine. La fel a facut o fosta ziarista de la One TV si pana la urma a castigat, au fost nevoiti sa ii dea cartea de munca si banii restanti.
  Exista Codul Muncii, patronii trebuie SA RESPECTE LEGISLATIA. Nimeni nu e mai presus de ea. O munca trebuie remunerata si basta. sa intelegea patronii o data chestia asta simpla iar daca nu au capacitatea de a fi patroni adevarati sa se lase.

 8. pfoai. se pare ca acest mircea sime e some kind of celb =))

  zic asta ca am ceva post absolut benign pe blog, dar se pare ca el e protagonistul.
  it was never ment to be this this way :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.