Fast-forward 2

Reîncepem săptămâna în forţă, mai ales că presa clujeană n-a stat cu mâinile în sân, iar câteva dintre evenimente merită amintite …

În primul rând, mega-scandalul sexual cu Călian şi ce a urmat …  Câteva observaţii personale … Staţi pe aproape că vă spun ce n-aţi aflat din ziare sau de la televizor … Detalii picante s-au tot scris aşa că nu mai intru în subiect, ci prefer să rămân pe marginea lui … De exemplu, toată lumea ştie că jurnalistul care a dat bomba pe piaţă joacă la două echipe şi serveşte materiale grele pentru ambele “publicaţii”, doar că el nu recunoaşte asta. Într-una dintre ele se semnează mare şi tare pentru că e acolo de ani buni, iar pentru site preferă să împingă pe alţii la înaintare pe materialele lui. Să spunem doar că dacă cineva ar da în judecată autorul articolului de pe online, eu cred că acel autor ar avea foarte multe explicaţii de dat …  Sau poate mă înşel…

Doi la mână … autointitulata cea mai bună echipă din presa clujeană a fost pe spate la acest subiect … De fapt, cel mai pe spate a fost Monitorul de Cluj care n-a dat nimic … Ziua de Cluj n-a fost chiar pe spate, deoarece în pagini, pe undeva, a apărut la o zi distanţă o ştire de sfert (sau mai puţin de pagină) despre scandalul monstruos cu droguri, curve, parlamentari de culoarea puterii, poliţişti şi patroni … Dacă stau să mă gândesc, pe blogul jurnalistului de la Ziua de Cluj au apărut mai multe semne despre acest scandal decât în paginile ziarului amintit … Îmi explică şi mie cineva cum vine asta, că doar informaţie a avut băiatul?

Liviu Alexa şi Mihai Goţiu se ceartă de ceva vreme, însă de weekendul trecut se ceartă şi naţional. Întrebare : mai ştie cineva de unde a început totul?

Ieri (15 martie) Realitatea TV Cluj a avut o singură ştire în jurnalul de la ora 18, cea cu marşul maghiarilor cu ocazia zilei de 15 martie … Chiar atât de rău stau lucrurile în Cluj…? Nimic nu se mai întâmplă pe aici? … Şi apropo … l-a mai văzut cineva pe Horea Şoica pe undeva? Pe unde te ascunzi, tinere … ?

Tot ieri (15 martie) sau alaltăieri (14 martie) ar fi trebuit să apară (cică!) proiectul publicistic al lui Codin Samoilă, un ziar concurent Exclusivului de Floreşti. Îmi spune şi mie cineva ce se întâmplă? A devenit într-adevăr Floreştiul comuna cu două ziare?

UPDATE: Zice Vasile Racoviţan că se numeşte Magazin de Vest 🙂

Ion Novăcescu a închis infoprompt (spun sursele de pe piaţă) şi şi-a deschis blog. Sau are două bloguri, dintre care unul oficial (din cauza culorii, unii dintre voi aţi fi tentat să credeţi că e infopromptul, dar nu e aşa). De fapt are şi site de ştiri de pe blog şi blog de ştiri de pe site, că doar ce site de ştiri ar da faptul că directorul ACI a obţinut doctoratul şi încă cu tot cu VIDEO, chiar dacă ACI se regăseşte printre clienţi? Mai mult, pe blogul lui Ion Novăcescu (despre care se spune că ar mai avea nişte datorii de achitat la nişte tinere jurnaliste de i-au ţinut viu infopromptul), pe lângă ştirile de pe infoprompt (sau pe infoprompt apar articolele lui de blog?) apare şi un citat de pe blogul lui Liviu Alexa, lucru care mi se pare absolut fabulos … dacă nu-l găsiţi din prima vă spun eu că e în colţul dreapta jos…

M-am înscris la Festivalul de Foarte Scurt Metraj. Dacă totul merge bine, în mai mă duc să-mi văd producţia la cinema. Mai vine careva? Nu uitaţi să vă alegeţi jurnalistul preferat în singurul top al presei clujene…  🙂

6 thoughts on “Fast-forward 2”

  1. @ Vasile Racoviţan : Mulţumesc pentru detalii. Eu nu ştiam chiar atâtea despre ziar … 🙂
    @ Radu : Vom fi toţi vedete … 🙂

  2. Pingback: » Floreştiul are ziar Vasile Racoviţan: în alb şi negru

  3. Ziarul condus de Codin se numeste Mesagerul de Vest si a aparut ieri. A fost distribuit in comuna, in casutele postale. Din pacate, l-am uitat acasa, ca vroiam sa scriu si eu despre el si sa il prezint.
    Cat despre concurenta, aici am dubii: Exclusiv Floresti e simpatic, dar nu va putea concura niciodata cu vreun ziar. Nici macar cu Mesagerul de Vest, care chiar atata a ziar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.