Istoria se repeta mereu

“Pe fondul instabilităţii interne care s-a instalat odată cu abdicarea forţată a lui Cuza, de care s-a făcut vinovată Monstruoasa coaliţie, a apărut ideea (mai veche de altfel) aducerii unui prinţ străin. Agitaţia interna a fost urmata şi de una externă – unele puteri străine se întrebau dacă unirea celor doua principate ar mai putea fi recunoscuta”, zice Wikipedia. Se intampla la 1866, acum 143 de ani. Astazi ar suna in felul urmator

“Pe fondul instabilităţii interne care s-a instalat odată cu fraudarea alegerilor, de care s-a făcut vinovată intreaga clasa politica a Romaniei de atunci (care a pierdut cu acea ocazie increderea populatiei), a reapărut ideea (mai veche de altfel) aducerii unui străin. Agitaţia interna a fost urmata şi de una externă – unele puteri străine (FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala) se întrebau dacă Romania ar mai putea sa-si duca la bun sfarsit angajamentele luate”, s-ar putea sa spuna cartile de istorie despre anul 2009.

Ideea unui conducator strain, fie el chiar si de “vita” nobila, nu pare una exagerata. Vedem zilnic, in fata noastra, nevoia, necesitatea si demonstratia logica a enuntului :

  • suntem incapabili sa ne guvernam, crizele politice si economice vor fi din ce in ce mai acute.
  • noi ne furam PE NOI mai bine ca oricine (exemple: Autostrada Transilvania – fiecare kilometru ne-a costat 13 milioane de euro, in contextul in care la nivel global pretul mediu al unui kilometru e de circa 7-8 milioane; platforma continentala a Marii Negre a fost cedata imediat dupa ce a fost castigata de la Ucraina si altele … )
  • suntem cei mai corupti europeni, fiind atat de corupti incat am corupt si raportorii care au intocmit raportul despre coruptie
  • nu stim ce inseamna democratie, eventual tiranie, nepotisme, cenzura, aservire, dictatura personala
  • intrarea in Uniunea Europeana a insemnat doar doua lucruri : liber la frontiere si liber la delapidat fonduri europene
  • si cate si mai cate

Si atunci de ce sa nu aducem un strain sa ne conduca? Poate gasim unul atat de prost incat nu stie sa fure. Spun asta pentru a face lobby pe langa alesii din Capitala, care, astfel, ar putea inghiti mai usor ideea, fiind ei cei care ar putea sa fure linistiti. Macar o perioada.

As propune Uniunii Europene sa desemneze (fara sprijin romanesc) un potential conducator al Romaniei, in conditiile in care suntem, dupa cum am mai spus deja, prea prosti sa ne conducem.

Argumente ar mai fi inca macar cateva mii, insa sunt prea obosit astazi…

1 thought on “Istoria se repeta mereu”

  1. “suntem cei mai corupti europeni, fiind atat de corupti incat am corupt si raportorii care au intocmit raportul despre coruptie”. Asta e cea mai tare :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.