Să meargă Blaga la Craiova

Cred (sincer) că două săptămâni petrecute de ministrul de Interne în cel mai rău famat cartier al Craiovei ar face minuni. Am rămas şocat când am văzut evenimentele din trafic petrecute în ultimele zile la Craiova sau în judeţul Dolj. Un bătrân ucis în plină stradă de un tip de vârsta lui frate-mio, doar pentru că acestuia din urmă i s-a părut că omul traversa prea încet strada, un poliţist băut a spulberat lângă Calafat o biciclistă, după care şi-a continuat nestingherit drumul, iar un alt tânăr băut a luat sub roţi două persoane care traversau pe zebră la mersul în marşarier …

În locul ministrului, aş fi luat act de toate cazurile mediatizate. Şi le-aş fi spus băieţilor de la minister să-şi facă bagajele : mergem la Craiova.

Aş fi detaşat în Dolj în jur de 2.000 de poliţişti din toată ţara. Din Mureş, Covasna, Botoşani, Giurgiu, Timiş, Iaşi etc. .. şi cam 100 de procurori (prin intermediul Ministerului Justiţiei – ca să înfăptuim actul justiţiei cu spor) de la parchetele din ţară. Şi nu aş folosi nici un poliţist sau magistrat din Craiova sau din Dolj. I-aş trimite în concediu două săptămâni. Că sunt ministru şi pot.

Şi aş întreba în stânga şi în dreapta să aflu unde stau cei mai de temut indivizi din Craiova. Şi vizavi de ei, acolo aş ţine eu morţiş să stau două săptămâni şi de acolo să coordonez tot.

Şi aş începe curăţenia de primăvară. Aş merge din uşă în uşă :

“Pe tine cum te cheamă?”

“X-ulescu Dorin”. “Păi, tu ai mandat de arest, mandat de aducere, mandat de ceva … . Hai cu noi” Şi pac!

Aş pune radare din 500 în 500 de metri în zonele cu probleme. Şi aş lua câte permise aş putea. Şi pe cei pe care i-aş prinde băuţi la volan, le-aş verifica atent cazierul şi maşina şi tot, până când i-aş prinde cu ceva mai mult şi legislaţia mi-ar permite să-i bag după gratii măcar o noapte, două.

Aş merge în mijlocul romilor şi i-aş întreba de unde au maşinile din curţi, cum şi-au construit vilele cu turnuleţe. Şi în plus, le-aş cere nişte evidenţe ale plăţii impozitelor şi taxelor locale pentru bunurile mobile şi imobile, pentru amenzile primite etc..

Şi m-aş autosesiza la orice … doar aşa, pentru că pot!

Şi aş chema peste tot presa cu mine !

Orice, doar pentru a face din Craiova un oraş model. După două săptămâni de arestări, condamnări, reţineri, amendări, verificări la sânge m-aş duce fericit înapoi acasă : măcar mi-am făcut o imagine mai bună !

1 thought on “Să meargă Blaga la Craiova”

  1. Pingback: Vasile Racoviţan » Blog Archive » Praf în ochi. Cât mai mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.