Să TIFF-aci mare, episodul 4

Vă propun o scurtă analiză a TIFF-ului prin ochii celor care l-au adus în faţa noastră pentru a noua oară consecutiv …

Episodul 4 : Adrian Rozenberg, backstage official twitter TIFF 2010
Clujean, 25, proaspăt tătic. Pe scurt, mai mult decât tipul ăla simpatic ce v-a prezentat ştiri la Pro TV Cluj şi apoi la Kanal D. Mai nou prezintă ştiri tot la TV, dar mai aproape de casă, respectiv TVR 3.  În cadrul TIFF 2010, @adi_rozenberg vă ţine la curent cu noutăţile din spatele ecranului alb. Pentru cei ce nu sunt fizic la TIFF, Adi e ca un televizor virtual.

Cum ai ajuns în echipa TIFF 2010?

Am fost cooptat pentru sesiunile de întrebări şi răspunsuri de după filme, iar ideea cu implicarea pe online a venit de la o discuţie cu Flavia : “Tu ce mai faci? Păi eu, uite îmi petrec viaţa si pe twitter.”

Care e rolul tău efectiv în online-ul TIFF 2010 şi cum se întâmplă magia?

Eu sunt un fel de twitter-correspondent. Pentru cei care nu apucă să vină la toate evenimentele, la toate filmele, twitterul e un excelent mijloc de informare. Iar echipa online TIFF se asigură că în acest fel, să nu piardă absolut nimic din ce se întâmplă la TIFF. Evenimente majore, plus info din culisele de TIFF. Organizatorii TIFF au ales această platformă tocmai prin prisma faptului că twitterul e un mediu foarte activ, foarte dinamic şi îţi oferă feedback în timp real. In acelaşi timp în Cluj există o comunitate mare de twitterişti. Cea mai mare realizare este că în timp publicul a început să scrie mai mult decât noi despre festival, impresii despre filme, despre evenimente, iar asta e un fenomen foarte sănătos. Informaţie la liber, pentru toată lumea. Platforma twitter face posibil acest lucru.

Cum se vede TIFF 2010 din backstage ?

Hahah, e nebunie.

Presă, TIFF online … există asemănări?

Da, toţi urmărim acelaşi scop: să aducem publicului INFORMAŢIA.

Ce gadgeturi foloseşti pentru backstage twitter?

O cameră HD, un android phone, un laptop.

Care e cea mai tare chestie care ţi s-a întâmplat la TIFF 2010, online şi offline ?

Cea mai tare chestie care s-a întâmplat a fost chiar în timpul galei de deschidere, când deja se adunase foarte multă lume la eveniment, am început să schimbăm mesaje între noi, cei de pe twitter, care eram acolo cu toţii. Nu ne cunoşteam în realitate, însă în reality 2.0 toţi eram prieteni şi vorbeam între noi despre TIFF.

Trei evenimente care nu trebuie ratate la TIFF 2010?

Proiectia Dracula, Gala de deschidere, petrecerile 🙂

Pe mâine!

5 thoughts on “Să TIFF-aci mare, episodul 4”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.