Stiati ca primul sofer de la semafor incalca mereu legea?

In viziunea unui politist clujean legea este foarte usor de interpretat, in functie de pozitia soferului fata de semafor si fata de sinele de tramvai. Pentru ca vorbim de o situatie in care apar si doua sine de tramvai. Concret, intersectia Horea cu Dacia si cu Dragalina. Inainte de schimbarea sensurilor de mers in zona, daca veneai de pe podul Horea, aveai trei directii posibile de care raspundeau doua semafoare : (de la stanga la dreapta) inainte si stanga, respectiv inainte si dreapta.

In conditiile in care pe sensul de mers spre Gara existau doua benzi de circulatie plus sinele de tramvai, doi prieteni care se indreptau cu masina in directia Garii s-au oprit la semafor pe banda a II-a pentru a vira la stanga, ca doar in stanga lor erau sinele de tramvai. In spatele lor s-a oprit agentul de Politie. Si semaforul s-a facut verde pentru inainte si dreapta (era in continuare rosu pentru inainte si stanga). Asa ca cei doi prieteni ai mei au stat pe loc. Politistul, care vroia sa mearga in fata, a inceput sa dea cu farurile, cu clanxonul si a recurs la urmarire, in momentul in care semaforul s-a facut verde inainte si la stanga, iar amicii mei au pornit din loc.

Dupa cateva sute de metri sirene si girofaruri. Dupa ce s-a prezentat, agentul le-a cerut celor doi amici explicatii :

De ce nu ati plecat pentru ca aveati verde inainte?

Aveam rosu la stanga, pentru ca ne-am pozitionat pe cea mai din stanga banda de circulatie, ca doar e interzis sa te pozitionezi pe sinele de tramvai.

Dupa care agentul vine cu explicatia. Am incercat sa fiu cat se poate de explicit, la fel ca agentul. Pe intelesul tuturor.

 • e interzis sa stationezi la un semafor pe sinele de tramvai daca virezi stanga si acestea sunt dispuse pe mijlocul drumului.
 • e insa permis sa stationezi la un semafor pe sinele de tramvai daca vrei sa virezi stanga si nu esti primul la semafor.
 • in cazul de fata legea este clara si nu se aplica legea care spune ca e interzis sa stationezi pe sinele de tramvai.
 • nu incalci nici o lege daca esti al doilea la semafor.
 • primul sofer care stationeaza pe sinele de tramvai pentru a vira la stanga incalca solitar legea

1 thought on “Stiati ca primul sofer de la semafor incalca mereu legea?”

 1. Bestial. Dar absolut normal pentru strada Horea, unde, de cand cu schimbarea sensurilor si introducerea de semafoare, e haos total.
  Un alt exemplu: mergi pe Horea spre centru si ajungi la semaforul de la intersectia cu Crisan, unde o poti lua la stanga pe Closca, pe noul sens unic.
  DAR … exista un singur semafor, fara diferenta de benzi, asa ca cine vrea sa o ia la stanga are doua optiuni:
  1. Sa mearga la stanga cand semaforul e rosu si, prin urmare, nici din fata nu vin masini.
  2. Sa astepte sa se faca verde si curg masinile dinspre centru. Deci trebuie sa astepte sa treaca aia si ii blocheaza pe toti cei din spate.
  Acuma culmea ar fi sa nu te incadrezi pentru stanga pe linia de tramvai – in cazul ala… ai bloca UNICA banda de mers spre centru :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.