Voi știți de unde vine fericirea?

Oamenii din jurul meu cred. Că pot schimba lumea, sau măcar colțișorul în care sălășluiesc ei. Că pot schimba vremea, sau măcar încearcă până în ultima clipă acest lucru. Că pot face lucruri mari din nimic, sau măcar sunt dispuși să eșueze. A crede în ceva/cineva e unul dintre puținele lucruri care leagă cu adevărat oamenii. Și, după cum spune și Radu aici, noi, o mână de oameni flămânzi, plictisiți, faliți și cu moralul la pământ, noi, am crezut. Și am demonstrat că se poate … atunci când chiar crezi în ceva.

Am câștigat premiul publicului la Grand Spoof 2011 la prima participare cu un scenariu pe care l-am gândit într-o seară la o poveste cu Radu și cu alți prieteni. Cu un scenariu pe care l-am fușerit mai apoi într-o noapte. Și apoi n-a rămas decât să cred. Să cred că am prieteni care din neant pot face rost de echipamente de filmare cu care să putem produce spoof-ul, să cred că am prieteni capabili să înghită în sec atunci când mațele le chiorlăie de foame și să spună “Hai s-o facem și pe asta, doar suntem prieteni”, să cred că există oameni cu care aparent n-am mai schimbat o vorbă de luni sau poate chiar ani de zile și care își rup din programul lor doar pentru a mă ajuta, să cred că peste tot în jurul meu există oameni gata mereu să spună “DA” unei noi provocări … Și am crezut.

filmări pentru Riști să Câștigi?

Ceea ce a urmat s-a transformat deja într-o poveste pe care sper să o spun cândva nepoților, într-o după-amiază de vară, arătându-le o diplomă veche și mototolită pe care stau înghesuite șapte nume. Ale unor oameni care la un anumit moment dat au crezut. Au crezut în ei, au crezut în mine, au crezut în noi toți.

Și mai sper ca, atunci când povestea va ajunge la final și cei mici vor căsca de somn într-o după-amiază caldă de vară, măcar unul dintre ei să spună “Da, bunicule, mie mi se par cunoscute numele astea de pe diplomă” și eu să le răspund “Normal că sunt cunoscute, doar le auzi aproape în fiecare zi la bunicul în curte, noi de atunci suntem tot prieteni”

PS : Mulțumesc Radu Neag, Anca Dobocan, Mihaela Maria Feraru, Vlad Anca, Daniel Radu Răduțu, Serghei Savin pentru că ați crezut. Mulțumim tuturor celor care ne-ați votat și nu ezitați să ne cereți ajutorul în orice problemă pe viitor. Noi credem de acum că putem face orice!

  Cluj Crew presents Riști să Câștigi!

PS 2 : Și nu uitați că și prieteniile bune se păstrează doar cu muncă multă :).

PS 3 : Și fericirea noastră vine de la cei din jur!

5 thoughts on “Voi știți de unde vine fericirea?”

  1. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și încurajări. Și promit că nu ne oprim aici … Avem deja vreo două proiecte gândite, unul care va debuta foarte curând … Noi vrem să facem lumea mai bună, în stilul nostru … și sperăm ca pe undeva, să vă inspirăm și pe voi la mai mult…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.